Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Hoe hou ik mijn productiekosten laag?

Hoe hou ik mijn productiekosten laag?

Bij 123 Laser zijn wij graag transparant.
Daarom leggen wij je hier uit hoe de productiekosten zijn opgebouwd en hoe jij hier meteen je voordeel mee kan doen!

De productiekosten bestaan uit: 
– Opstartkosten
– Aantal
– Snijkosten
– Materiaalkosten

De opstartkosten
Elk bestand dat wordt aangeleverd wordt vervolgens ingeladen en door ons gepositioneerd op het materiaal. Vervolgens wordt de laser ingesteld voor het desbetreffende materiaal.
Meerdere onderdelen welke uit hetzelfde materiaal gesneden dienen te worden kunnen ook in 1 bestand aangeleverd worden. Zo betaal je over meerdere onderdelen maar 1x opstartkosten.

Snijkosten
Snijkosten worden berekend op basis van de snijtijd. Des te groter het object, des te langer de snijlijnen en dus de snijtijd.
Ook materiaalkeuze kan veel verschil maken in de snijtijd. Vooral de dikte van het materiaal heeft veel invloed op de snijtijd. Plexiglas van 2mm heeft maar 10% van de snijkosten van plexiglas van 10mm. Dus is de dikte niet heel belangrijk voor het product? Kies dan voor een dunner materiaal om kosten te besparen. Houdt er wel rekening mee dat des te dunner het materiaal is, des te fragieler het is.

Materiaalkosten
Het kiezen van materiaal kan soms een ingewikkeld proces zijn. Niet elk materiaal is even duur, maar ook niet elk materiaal heeft dezelfde eigenschappen. Maakt u een tijdelijk prototype voor een groot product? Dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor karton of een goedkope houtsoort. Op deze manier kunt u geld besparen in uw ontwerpproces. Kijk voor meer informatie ook bij “Hoe kies ik het juiste materiaal?”.