Meteen naar de inhoud

Laser Graveren

Naast onze standaard dienst van het lasersnijden van materialen, kunnen wij dezelfde materialen ook graveren. Zo kunnen wij teksten, vormen en afbeeldingen graveren op uw materiaal.

Offerte aanvragen

Wat is laser graveren?

Laser graveren is een bewerkingsmethode waarbij een markering in een materiaal wordt gebrand. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde machine als bij het lasersnijden.  Hierbij wordt dus dezelfde laser gebruikt. Waar bij het lasersnijproces de laser volledig door het materiaal snijdt, gaat de laser bij graveringen allen in het materiaal maar niet door het materiaal. Hierdoor wordt alleen de bovenste laag van het materiaal weggebrand. U kunt lijnen, gevulde vormen en zelfs afbeeldingen graveren. Het graveren is mogelijk op al onze beschikbare materialen (Hout, karton en kunststof). U kunt uiteraard het lasersnijden met graveren combineren zoals in het onderstaande voorbeeld.

lasergegraveerd hout
lasergegraveerd hout variatie

Waarvoor kunt u graveertechnieken gebruiken?

U geeft uw product meer karakter met een persoonlijke tekst of afbeelding. Alle bestellingen die u bij ons plaatst kunnen voorzien worden van een tekst, vorm of afbeelding. Zo kunt u uw logo graveren op een product dat u bij ons besteld.

Verschillende soorten gravering.

Er zijn verschillende graveermogelijkheden bij ons. U kunt kiezen uit een lijngravering of een gevulde gravering

Lijngravering

Bij een lijngravering worden alleen de lijnen van de vorm die u kiest gegraveerd. Bij een tekst is dit bijvoorbeeld de omlijning van uw letters.

lijngravering

Gevulde gravering

Bij een gevulde gravering worden de vormen die u kiest volledig gevuld. Bij een tekst wordt deze bijvoorbeeld volledig gevuld gegraveerd.

gevulde gravering