Meteen naar de inhoud

Lasersnijden

Bij 123 Laser zijn wij gespecialiseerd in lasersnijden. Zo is het mogelijk om producten te produceren van verschillende materialen zoals hout, karton of kunststof.

Offerte aanvragen

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een bewerkingstechniek waarbij materialen op zeer nauwkeurige wijze in de juiste vorm worden gesneden. Dit gebeurt doormiddel van een laser. Een laser is, simpel gezegd, een hele intense, geconcentreerde lichtbundel. Doormiddel van spiegels en lenzen wordt deze lichtbundel naar de juiste plaats gericht. De lasersnijmachine kan een computergericht vectorbestand uitsnijden. Op deze manier is het mogelijk om hele nauwkeurige vormen uit te snijden. Daarnaast werkt een lasersnijder ook erg snel en is de snijsnede minimaal. Bij 123 Laser is het mogelijk om zowel hout, als kunststof en karton te snijden.

lasersnijder schematisch

Waarvoor kunt u lasersnijtechnieken gebruiken?

Door gebruik te maken van een lasermachine gaat een wereld voor u open. De lasermachine maakt het namelijk mogelijk om een breed scala aan producten te produceren. Elk vector bestand kan worden uitgesneden, zo zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt platte vormen uitsnijden zoals bijvoorbeeld logo’s of promotiemateriaal. Naast de platte, 2D vormen is het ook mogelijk om van deze platte onderdelen een 3D geheel te produceren. Kijk voor meer voorbeelden en inspiratie eens in ons portfolio.

lasergesneden hout

Lasertape

Wanneer een product doormiddel van een lasersnijmachine wordt geproduceerd, ontstaat aanslag op de achterkant van het materiaal. Dit ontstaat vaak door rook dat terugslaat van het bed waar dit materiaal op ligt. Ons plexiglas (PMMA) is altijd voorzien van beschermfolie. De aanslag slaat op het folie, waardoor dit met het folie verwijdert kan worden. 

Bij ons hout is dit anders, hier slaat de aanslag altijd direct terug op het hout. Om te voorkomen dat uw houten producten deze aanslag krijgen, beschikken wij over lasertape. Deze tape wordt op het materiaal geplakt, waardoor de aanslag terugslaat op deze tape. De aanslag zal dus ook met de tape verwijdert worden. Het is mogelijk om bij uw bestelling te kiezen voor deze beschermende lasertape om zo de hoogste kwaliteit producten te ontvangen.

Lasertape
Lasertape variatie